Waterkant

ingrid en nettieDoor een toeval liet iemand zich ontvallen, dat je de terugreis moest bevestigen bij de vliegmaatschappij. Niemand had ons dat vertelt. Dat gebeurde in de tweede week ergens. Eerst een telefoonnummer van Rene gekregen van de SLM, daar gebeld en bevestigd. Maar het bleek dat we toch bij Air France moesten zijn. Een telefoontje bleek niet genoeg, we moesten persoonlijk komen en de papieren meenemen. Nettie wilde ons wel even brengen. Nettie die ons aan veel kontakten geholpen heeft. Zij was een dochter van de vrouw waar Helene mee bevriend was en die voor Ingrid nog sokjes gebreid heeft. Zij woonden tegenover hen aan de Keizerstraat. De moeder van Nettie hebben we ook ontmoet.

De waterkant is de straat die letterlijk aan het water van de Surinamerivier ligt. Het is een straat waar bijna alle gebouwen in goede staat van onderhoud zijn. Van het centrum loop je via de waterkant naar het Onafhankelijkheidsplein, of het Jopi Pengelplein of het Gouvernementsplein. Aan dat plein ligt inderdaad het Gouvernementsgebouw, dat nu vol ligt met bouwmaterialen en alleen van een afstand nog in goede doen lijkt. Praktisch aan dat plein ligt ook het Parlement en het fort Zeelandia, dat direkt aan de Suriname rivier ligt.

waterkant 1waterkant 2waterkant 3

Deze laatste foto is de achterkant van de voorlaatste foto, maar dan genomen vanaf het gouvernementsplein.

gouvernementsgebouwOp de hoek van de laatste twee foto's kijk je rechts het plein over naar het Gouvernements gebouw, met daarachter de Palmentuin en rechts achter de Palmentuin heb je het Hotel Torarica.