Keizerstraat-route 

Teruglopend naar de binnenstad hebben we wat foto's gemaakt van gebouwen. Een karakteristieke foto van de tegenstellingen zien we hier. 

huis 1

Oude verwaarloosde houten gebouwen met daar pal naast redelijk onderhouden woningen. Ik heb me moeten inhouden om niet te veel schrijnende foto's te maken van verwaarlosing. Diegene die ik op de foto heb vastgelegd waren echt niet de ergste gevallen. En dat gold eigenlijk voor bijna alle wijken. Ik bedoel dan de wijken in het centrum van de stad.

Foto's heb ik hoofdzakelijk genomen van de karakteristieke koloniale bouw. Houten huizen met veranda's met allerlei houtsnijwerk. Vooral de Waterkant heeft veel in goede staat verkerende gebouwen. Maar het is treurig om overal in de stad van die grote gaten te zien, daar hebben branden plaatsgevonden. De monumentale gebouwen worden niet herbouwd of als er herbouwd wordt, wordt er een modern bedrijfsgebouw of bank neergezet. Jammer!!

huis 2huis 3

Een frappant gezicht was om de Synagoge naast de Moskee te zien staan. Het kan dus wel!!

synagogemoskee

Vanuit het gezichtpunt van de straat zie dan links de Moskee en rechts de Synagoge. Als je dan doorloopt zie je een kleuterschool, die ook echt in gebruik is. Als ik door de deur zou moeten, zou ik moeten bukken.

kleuterschool