Carla en Frits

huis tante carlaHet derde weekend in Paramaribo hebben we van vrijdagavond tot zondagavond bij tante Carla en Frits doorgebracht. Op deze foto's is te zien hoe zij wonen aan de Marowijnestraat op Zorg en Hoop. Het is een heel ruim en luchtig huis. Zij hebben ons op twee ritten meegenomen. Eerst was het de bedoeling wat verder het binnenland in te gaan (niet zo ver hoor), maar het was de laatste tijd zo nat geweest, dat de onverharde wegen praktisch onbegaanbaar waren. Werknemers in het binnenland die normaal met de auto gingen, werden nu met het vliegtuig gebracht.

tante carla Frits wordt zichtbaar oud, maar hij is nog steeds een charmant causeur. Met hem heb ik over de toestand in Suriname kunnen praten. Hij heeft ook vrij veel kennis over de situaties daar en kan er goed over praten. Zoals hij de bosneger typeerde tegenover de indiaan, beide bosbewoners. Daarbij gaf hij absoluut geen waarde oordeel, alleen hun totaal andere levenswijze, waar wij westerlingen geen idee van hebben. 

Frits heeft nog even bericht afgewacht van Frits, die met een ploeg van Veronica en paar dagen op stap was in het binnenland. Hij had een paar dagen alleen maar regen gehad, terwijl het aan de kust, Paramaribo, toch redelijk zonnig en droog was. Toen de berichten over het binnenland dus slecht waren hebben we twee andere ritten gemaakt.

Rit naar Boskamp.

Rit naar Domburg.